blind_walker, możesz podrzucić co dokładnie jest potrzebne bo ja to zielony jestem a teraz mam sporo wolnego czasu to bym śmignął to rure :P
Podłączenie NAVIHEAVEN NA-5511 w O1
Zwiń
X
-
Podłączenie NAVIHEAVEN NA-5511 w O1
Panowie w piątek przyjdzie mi zamontować radio do O1 przed liftem, mianowicie coś takiego NAVIHEAVEN NA-5511:
Z tego co widze to jest tam standardowa kostka ISO tw. powinno byc plug and play z wyjmowanym Soniakiem.
Mam pytanie jak wyglada podłaczenie oryginalnej anteny z O1. Z tego co pamiętam wtyk antenowy jest inny. Czy bede musiał lutować i kombinować czy idzie dać jakiś adapter ??Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
-
-
phrix, ja w poprzedniej Octavii i obecnej (obie po lifcie) nie miałem żadnych innych końcówek. Wszystko pasowało idealnie.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixMam pytanie jak wyglada podłaczenie oryginalnej anteny z O1. Z tego co pamiętam wtyk antenowy jest inny. Czy bede musiał lutować i kombinować czy idzie dać jakiś adapter ??
W załaczeniu fotka jak wyglada to gniazdo antenowe. Za porade bede dozgonnie wdzieczny.
i po problemie :wink:
Komentarz
-
-
phrix jak podłączysz te radio daj znac jak gra. Panowie mam pytanie, miałem ostatnio kolizje.... no i co samochod do lakiernika, i oddalem do lakiernika i po odbiorze samochodu gdy włacze radio i dam VOL powyzej 21 głosniki piszcza... czemu? wiem ze cos bylo grzebane w bagażniku od strony kierowcy.. ale chyba to nie ma nic z tym wspolnego?? radio jest fabryczne na kasety..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzphrix napisał/a:
Mam pytanie jak wyglada podłaczenie oryginalnej anteny z O1. Z tego co pamiętam wtyk antenowy jest inny. Czy bede musiał lutować i kombinować czy idzie dać jakiś adapter ??
W załaczeniu fotka jak wyglada to gniazdo antenowe. Za porade bede dozgonnie wdzieczny.
phrix, przejściówka http://www.allegro.pl/ite...wy_iso_din.html
i po problemie
W octavi potrzebne jest podanie napięcia zasilającego wzmacniacz w antenie(chyba,że to radio posiada napięcie na wejściu antenowym).Nie wiem jak jest przed liftem ale po lifcie na 100%
Komentarz
-
-
Panowie dzieki za pomoc właśnie o to mi chodziło (pomógł poleciało) :lol:
Gabrys1903 napisze jak to gra i moge dać fotki na ile to podswietlenie pasuje do reszty.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Re: Podłączenie NAVIHEAVEN NA-5511 w O1
Zamieszczone przez phrix... Z tego co widze to jest tam standardowa kostka ISO tw. powinno byc plug and play z wyjmowanym Soniakiem.
...
Jeśli jednak instalka, była cięta, to będzie trochę rzeźby.
BTW. Nie wiem jak masz podpięte radio ( gra bez kluczyka ? ), ale w SONY ( i chyba ogólnie w japońcach, przynajmniej tych starszych ) zamienione są miejscami i chyba kolorami plusowe kable zasilające ( czerwony i żółty ). Jeśli masz przerabianą instalację to zwróć na to uwagę, bo jak podłączysz odwrotnie to radio po każdym wyjęciu kluczyka, będzie gubić nastawy.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002 właśnie mam taki problem o którym piszesz. Radio gra bardzo ładnie, jednak po wyjeciu kluczyka gubi pamięć. ( w poprzednim soniaku było tak samo )
W załączeniu opis kostki z radia.
Z miernika wynika że na 7 jest prad caly czas na 8 jest masa
natomiast na 4 pojawia sie prad po przekreceniu zapłonu (znika po wyjeciu kluczyka)
Jeżeli możesz to napisz jak to pospinać tak aby radio miało pamiec. Co śmieszne pierwsze radio jakie wyszukuje to radio Maryja :diabelski_usmiech
Dla kolegi daje fotki jak wyglada podświetlenie. Podoba mi się to, że radio nie wyglada jak dyskoteka. Na zdjęciu podświetlenie wyszło dosyć intensywnie. Jego barwa troche różni się od tej skodowskiej ale dla mnie wyglada to ok. Generalnie radyjko gra całkiem ładnie, czyta mp3, audiofilem nie jestem ale nie widze różnicy miedzy Pionkiem, Sony a tym Havenem.
kowal 2002 na moją głowe to chyba trzeba zamienić kabel 7 i 4. Dobrze mysle ??
Za pomoc bede ponownie dozgonnie wdzieczny :szeroki_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Dzieki Krzycho-63Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
czyli radio jest warte tej ceny??? bo ineteresuje mnie dokładnie te radio a to ta sama firma http://www.allegro.pl/item878518836_...3_dvd_gps.html
phrix dzieki za fotki
Komentarz
-
-
Myśle że jest warte swojej ceny, firma krzak ale gra całkiem przyzwoicie. Nie szukałem czegoś drogiego i firmowego bo w tym aucie sporadycznie słucha się muzyki. Co do mocy to jest chyba troche przesadzona bo gra jak Pioneer 4x40 ale mi to akurat nie przeszkadza. Radio całkiem ładnie wygląda ( może na tym zdjęciu wyszło troche dziwnie ostre podswietlenie no i nie jest do konca osadzone.)Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Chyba chodzi o cos takiego :
Jest to wzmacniacz, który poprawia zasięg radia. Pewny nie jestem bo czegoś takiego nie posiadam w mojej O1Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz